Списание за дизајн
Списание за дизајн
Куќата

Geometry Space

Куќата Овој проект е проект за вили кој се наоѓа во [SAC Beigan Hill International Arts Center] во предградијата на Шангај, има уметнички центар во заедницата, обезбедувајќи многу културни активности, вилата може да бидат канцеларија или студио или дома, во центарот на заедниците на скалисти има голема езерска подлога , овој модел е директно покрај езерото. Посебни карактеристики на зградата е затворен простор без никакви колони, што дава најголема варијабилност и креативност во дизајнот на просторот во затворен простор, но и заради слободата и варијабилноста на просторот, внатрешната структура, техниката на дизајнирање е попроменлива, проширливата геометрија создава внатрешен простор, исто така во согласност со креативните идеи што ги спроведува [Арт Центарот]. Видот на структурата и главното скалило на разделување се наоѓа во средината на внатрешниот простор, додека левата и десната страна се скали на разделување на ниво, така што вкупно пет различни простори за скали што го поврзуваат просторот.

Агенција За Недвижнини

The Ribbon

Агенција За Недвижнини Како што се „Танц на лента“, со отворена просторна скала, целокупниот простор е бел, искористете го концептот за објавување на мебел, обликувајте врска што се поврзува со просторот, најсебена е врската помеѓу wallидот и кабинетот, интегрирајте биро со таванот и земјата, разбијте дел со неправилна геометрија намерно, не само што покријте прекумерна количина на дефекти на зракот, туку и го прикажете модерниот вистински концепт, покажувајќи апстрактна идеја за лента во форма на крива преку рефлексија на светлина.

Центар За Продажба На Недвижнини

MIX C SALES CENTRE

Центар За Продажба На Недвижнини t е центар за продажба на недвижнини. Оригиналната архитектонска форма е стаклена квадратна кутија. Целокупниот дизајн на ентериер може да се види однадвор на зградата, а внатрешниот дизајн е тотално рефлектиран од издигнувањето на зградата. Постојат четири области на функции, област на мултимедијален дисплеј, област на прикажување на модели, преговори со софа за преговори и област за прикажување на материјали. Четирите функционални области изгледаат расфрлани и изолирани. Така, применивме панделка за да го поврземе целиот простор за да постигнеме два концепта на дизајнирање: 1. поврзување на функционерските области 2. Формирање на издигнување на зграда.

Деловна Зграда

FLOW LINE

Деловна Зграда Просторот на локацијата е неправилен и крив заради надворешниот wallид на зградата. Оттука, дизајнерот го применува концептот на линиите на проток во овој случај со надеж да создаде чувство за проток и конечно да се претвори во линиите што течат. Прво, го срушивме надворешниот ид во непосредна близина на јавниот коридор и применивме три функции на функција, користевме проток за да ги обиколиме трите области и линијата на проток е исто така влез кон надвор. Компанијата е поделена на пет оддели, а ние ги користиме пет реда за да ги претставуваме.

Изложба За Дизајн / Продажба

dieForm

Изложба За Дизајн / Продажба Тоа е и дизајнот и новиот оперативен концепт што ја прават изложбата „dieForm“ толку иновативна. Сите производи на виртуелниот изложбен салон се физички изложени. Посетителите не се оддалечени од производот ниту од рекламирање, ниту од персоналот за продажба. Дополнителни информации за секој производ може да се најдат на мултимедијални дисплеи или преку QR-код во виртуелниот изложбен салон (апликација и веб-страница), каде производите исто така можат да се нарачаат на лице место. Концептот овозможува возбудлив асортиман на производи да се изложи додека го потенцира производот, наместо брендот.

Глобален Трговски Саем За Дизајн, Играчка

The Wave

Глобален Трговски Саем За Дизајн, Играчка Инспириран од јапонскиот принцип на „активната смиреност“, дизајнот комбинира рационални и емоционални елементи во еден ентитет. Архитектурата изгледа минималистичка и мирна однадвор. Сепак, можете да почувствувате огромна сила што зрачи од тоа. Под својата магија, curубопитно се лизгате во внатрешноста. Откако ќе се најдеш внатре, се наоѓаш во изненадувачка околина што пука со енергија и исполнета со големи медиуми на идовите што покажуваат енергични, апстрактни анимации. На овој начин, штандот станува незаборавно искуство за посетителите. Концептот ја прикажува асиметричната рамнотежа што ја наоѓаме во природата и во срцето на јапонската естетика.