Списание за дизајн
Списание за дизајн
Брош

Chiromancy

Брош Секоја личност е уникатна и оригинална. Ова е очигледно дури и според обрасците на прстите. Нацртаните линии и знаците на нашите раце се исто така доста оригинални. Покрај тоа, секоја личност има низа камења, кои се блиску до нив по квалитет или поврзани со лични настани. Сите овие карактеристики даваат наб obserудувач на размислување толку многу поучни и привлечни, што овозможува да се создаде персонализиран накит заснован на овие линии и знаци на индивидуални работи. Овој вид украс и накит - го формира вашиот личен законик за уметност

Накит

Angels OR Demons

Накит Сведоци сме на постојана битка помеѓу доброто и лошото, темнината и светлината, денот и ноќта, хаосот и редот, војната и мирот, херојот и негативецот секој ден. Без оглед на нашата религија или националност, ни е кажана приказната за нашите постојани придружници: ангел кој седи на десното рамо и демон лево, ангелот нè убедува да правиме добро и да ги снима нашите добри дела. Тој ѓавол нè убедува да правиме лошо и води евиденција за нашите лоши дела. Ангелот е метафора за нашето „суперего“ и ѓаволот се залага за „Ид“ и постојана битка помеѓу совеста и несвесното.

Накит

Poseidon

Накит Накитот што го дизајнирам ги изразува моите чувства. Ме претставува како уметник, дизајнер и исто така како личност. Предизвикот да се создаде Посејдон беше поставен во најтемните часови од мојот живот кога се чувствував исплашен, ранлив и имав потреба од заштита. Првенствено ја дизајнирав оваа колекција да се користи во самоодбрана. И покрај тоа што овој поим избледени во текот на овој проект, тој сè уште постои. Посејдон (богот на морето и „Земјата-Шајкер“, на земјотреси во грчката митологија) е мојата прва официјална колекција и е насочена кон силни жени, наменети да му дадам на носителот чувство на моќ и доверба.

Накит

odyssey

Накит Основната идеја за одисеја од мономер вклучува покривање на обемни, геометриски форми со шарена кожа. Оттука, се развива меѓусебна јасност и искривување, транспарентност и прикривање. Сите геометриски форми и обрасци можат да се комбинираат по волја, разновидни и дополнети со дополнувања. Оваа фасцинантна, едноставна идеја овозможува создавање на скоро неисцрпен спектар на дизајни, совршено согласка со можностите што ги нуди брзото прототипирање (3Д печатење), бидејќи секој клиент може да има изработена целосно индивидуална и единствена ставка (посета: www.monomer. еу-продавница).

Тактилна Ткаенина

Textile Braille

Тактилна Ткаенина Индустриски универзален текстил quакард мисла како преведувач на слепите лица. Оваа ткаенина може да ја читаат луѓе со добар поглед и таа е наменета за нив да им помогне на слепите луѓе кои почнуваат да го губат видот или имаат проблеми со видот; со цел да се научи системот на бразил со пријателски и заеднички материјал: ткаенина. Содржи азбука, броеви и знаци на интерпункција. Не се додаваат бои. Тоа е производ на сива скала како принцип на без перцепција на светлина. Тоа е проект со социјално значење и го надминува комерцијалниот текстил.

Спектакли

Mykita Mylon, Basky

Спектакли Колекцијата MYKITA MYLON е изработена од лесен полиамиден материјал со одлична индивидуална прилагодливост. Овој специјален материјал е создаден слој по слој благодарение на техниката Селективно ласерско синтетирање (SLS). Реинтепретирајќи ја традиционалната форма на облик на панто-спектакл во форма на панто, која беше модерна во 1930-тите, моделот BASKY додава ново лице на оваа колекција на спектакли, која првично беше дизајнирана за употреба во спортот.