Списание за дизајн
Списание за дизајн
Пакување Кафе

The Mood

Пакување Кафе Дизајнот прикажува пет различни нацртани со рака, гроздобер инспирирани и малку реалистични мајмунски лица, секој од нив претставува различно кафе од различен регион. На нивната глава, стилски, класичен шешир. Нивниот благ израз предизвикува iosубопитност. Овие амортизери мајмуни подразбираат квалитет, нивната иронична софистицираност привлечена за алкохоличарите кои се заинтересирани за сложени карактеристики на вкусот. Нивните изрази игривно претставуваат расположение, но и алудираат на профилот на вкус на кафе, благ, силен, кисел или мазен. Дизајнот е едноставен, но сепак суптилно умен, кафе за секое расположение.

Стакло Од Коњак

30s

Стакло Од Коњак Делото беше дизајнирано за пиење коњак. Тој е слободен во дува во стакло студио. Ова го прави секое стакло парче индивидуално. Стаклото е лесно да се зграби и изгледа интересно од сите агли. Обликот на стаклото одразува светлина од различни агли додавајќи дополнително уживање во пиењето. Поради срамнетата форма на чашата, можете да ја поставите чашата на масата како што сакате да одморите на која било од нејзините страни. Името и идејата за делото го слават стареењето на уметникот. Дизајнот ги отсликува нијансите на стареење и ја повикува традицијата на стареење на коњак да се подобри квалитетот.

Пакет За Нега На Кожата

Bionyalux

Пакет За Нега На Кожата Концептот за враќање на кожата кај новите производи за нега на кожата се совпаѓа со нула товар на рециклирање на багасе, заштита на животната средина и еколошки концепт. Од карактеристиките на производите на 60-дневниот ограничен рок на траење на храна во рамките на 30-дневниот процес на подобрување на кожата, 30 и 60 се избрани како симбол за визуелно препознавање на производот, а трите фази на употреба, 1,2, 3 се интегрирани во видот.

Пакет Ориз

Songhua River

Пакет Ориз Songhua River Rice, е врвен ориз производ под SOURCEAGE Food Group. Како што се приближува традиционалниот кинески фестивал - Пролетниот фестивал, тие дизајнираат преку прекрасно спакуван оризовен производ како подароци на клиенти на подароците на Пролетниот фестивал, така што целокупниот дизајн треба да ја повтори празничната атмосфера на Пролетниот фестивал, истакнувајќи ги традиционалните кинески културни елементи и сомнително добро значење.

Инсталација На Скулптури

Superegg

Инсталација На Скулптури Superegg претставува брзо множење на капсули за кафе со еднократна употреба, што ја симболизира човековата практичност и неговото влијание врз животната средина. Појавувајќи се издлабени над земја, текстуралната геометриска форма на суперег, како што е документирана од математичарот Габриел Ламе, е означена со случајни отфрлени капсули за кафе, наредени во совршени линии. Висцералното искуство го привлекува гледачот од сите агли и растојанија. Над 3000 капсули беа собрани преку повик за акција на социјалните медиуми и локалната заедница. Суперег му овозможува на гледачот да проверува отпад и да поттикне нови навики за рециклирање.

Комплет Подароци За Вкусен Храна

Saintly Flavours

Комплет Подароци За Вкусен Храна Saintly Flavors е вкусен подарок за храна, кој ги таргетира потрошувачите на продавниците со високи производи. Следејќи го трендот во кој храната и јадење станаа модерни, инспирацијата за проектот доаѓа од модната тема на Католизмот за 2018 година Мет Гала. Ereереми Бонгу Канг се обиде да создаде изглед што ги привлекува очите на потрошувачите од продавници со високи производи, користејќи го украсениот и традиционален стил на илустрација на илустрациите за да ја претставува богатата традиција на уметност и висококвалитетната храна во католичките манастири.