Списание за дизајн
Списание за дизајн
Кинескиот Ресторан

Pekin Kaku

Кинескиот Ресторан Новата реновирање на ресторанот „Пеки-каку“ нуди стилско реинтепретирање на она што би можело да биде ресторанот во стилот на Пекинг, отфрлајќи го традиционалниот обилно украсен дизајн во корист на поедноставена архитектоника. На таванот се карактеризира со црвена Аурора создадена со употреба на долги жици од 80 метри, а theидовите се третираат во традиционални темни тули од Шангај. Културните елементи од милениумското кинеско наследство, вклучително и воините од теракоти, црвениот зајак и кинеската керамика, беа истакнати во минималистички приказ, обезбедувајќи контрастен пристап кон украсните елементи.

Јапонски Ресторан

Moritomi

Јапонски Ресторан Преселбата на Моритоми, ресторан кој нуди јапонска кујна, веднаш до светското наследство Химејски замок ги истражува односите помеѓу материјалноста, формата и традиционалното толкување на архитектоника. Новиот простор се обидува да ја репродуцира шемата на утврдувања на замокот во разни материјали, вклучувајќи груби и полирани камења, челик обложен со црн оксид и душеци од татами. Подот направен во чакали обложени со мала смола претставува јазол на замокот. Две бои, бела и црна, течат како вода однадвор, и преминуваат на дрвената решетка украсена влезна врата, до салата за прием.

Јавна Скулптура

Bubble Forest

Јавна Скулптура Меур шума е јавна скулптура направена од не'рѓосувачки челик отпорен на киселина. Осветлен е со програмабилни RGB LED светилки кои овозможуваат скулптурата да претрпи спектакуларна метаморфоза кога заоѓа сонцето. Создаден е како одраз на способноста на растенијата да произведуваат кислород. Насловната шума се состои од 18 челични стебла / стебла кои завршуваат со круни во форма на сферични конструкции што претставуваат единечен воздушен меур. Меур шума се однесува на копнената флора, како и на онаа позната од дното на езерата, морињата и океаните

Семејната Резиденција

Sleeve House

Семејната Резиденција Овој вистински уникатен дом беше дизајниран од истакна архитектот и научник Адам Дејм и неодамна го освои второто место на натпреварот Американско-архитекти „US Building of the Year“. Домот со 3-BR / 2,5 бањи се наоѓа на отворени, тркалачки ливади, во амбиент што овозможува приватност, како и драматични долини и планински погледи. Колку и да е енигматично колку што е практично, структурата е замислена дијаграмско како два тома што се вклопуваат во ракав. Одржливата изворирана јаглена фасада од дрво му дава на куќата груба, исушена текстура, современо реинтепретирање на стари штала во долината Хадсон.

Куфер За Одржливост

Rhita

Куфер За Одржливост Монтажа и расклопување дизајнирани за причина за одржливост. Со дизајниран иновативен систем на структура на шарки, 70% од деловите се намалени, нема лепак или занитвам за фиксирање, нема шиење на внатрешната обвивка, што го олеснува поправањето, а намалената 33% од обемот на товар, за на крај, да се прошири куферот животен циклус. Сите делови може да се набават поединечно, за прилагодување на сопствен куфер или замена на делови, без куфер за враќање во центарот за поправка, заштедува време и намалување на испораката на јаглеродот.

Надворешен Метален Стол

Tomeo

Надворешен Метален Стол Во текот на 60-тите, визионерските дизајнери го развија првиот пластичен мебел. Талентот на дизајнерите, заедно со разноврсноста на супстанцијата, доведе до нејзина неопходност. И дизајнерите и потрошувачите станаа зависни од тоа. Денес, ги знаеме неговите опасности од животната средина. Сепак, терасите со ресторани остануваат исполнети со пластични столици. Ова е затоа што пазарот нуди мала алтернатива. Дизајнерскиот свет останува ретко населен со производители на челичен мебел, дури и понекогаш објавувајќи дизајни од крајот на 19 век ... Тука доаѓа раѓањето на Томео: модерен, лесен и стабилен челичен стол.

Дизајнер на денот

Најдобри светски дизајнери, уметници и архитекти.

Добриот дизајн заслужува големо признание. Секојдневно, задоволни сме да прикажеме неверојатни дизајнери кои создаваат оригинални и иновативни дизајни, неверојатна архитектура, стилска мода и креативни графики. Денес ви претставуваме еден од најголемите светски дизајнери. Изберете го наградуваниот портфолио на дизајн денес и добијте ја вашата дневна инспирација за дизајн.