Списание за дизајн
Списание за дизајн
Салонот За Шоу

Origami Ark

Салонот За Шоу Кожа од оригами Арка или Комора на изложба на сонце е изложбен салон за производство на кожа Саншо во Химеји, Јапонија. Предизвик беше да се создаде простор способен да покаже повеќе од 3000 производи во многу ограничено подрачје и да го натера клиентот да ја разбере огромната разновидност на производи при посета на изложбениот салон. Ковчегот на Оригами користи 83 мали единици од 1,5х1,5х2 м3 комбинирани заедно нередовно за да создаде голем тродимензионален лавиринт и му овозможува на посетителот и искуство слично на истражување на салата за џунгла.

Деловна Зграда

The PolyCuboid

Деловна Зграда PolyCuboid е новата зграда на седиштето на ТИА, компанија која обезбедува осигурителни услуги. Првиот кат беше обликуван според границите на локацијата и цевката со дијаметар од 700мм што го преминува подземјето, го ограничува просторот за основање. Металната структура се раствора во разните блокови на композицијата. Столбовите и гредите исчезнуваат од вселенската синтакса, при што се создава впечаток на некој објект, а истовремено се елиминира и оној на зградата. Волуметрискиот дизајн е инспириран од логото на TIA, претворајќи ја самата зграда во икона што ја претставува компанијата.

Училиште

Kawaii : Cute

Училиште Опкружена со средни училишта за соседни девојчиња, ова подготвително училиште за Тошин ја искористува својата стратегиска локација на прометната улична улица за да прикаже уникатен едукативен дизајн. Соодветно на погодност за напорни студии и опуштена атмосфера за забава, дизајнот ја промовира женствената природа на своите корисници и нуди алтернативна материјализација за апстрактниот концепт на „Каваи“ што во голема мера го користат Училиштата. Просториите за гроздобер и часови во ова училиште се во форма на октагонална куќичка со покрив, како што е прикажано во книгата за слики на децата.

Клиниката За Урологија

The Panelarium

Клиниката За Урологија Panelarium е новиот клинички простор за д-р Матсубара еден од ретките хирурзи овластен да работи со системите за роботски операции на Да Винчи. Дизајнот беше инспириран од дигиталниот свет. Компонентите на бинарниот систем 0 и 1 беа интерполирани во белиот простор и беа отелотворени со панели што излегуваат од wallsидовите и таванот. Подот го следи и истиот дизајн аспект. Панелите иако нивниот случаен изглед е функционален, тие стануваат знаци, клупи, шалтери, полици за книги, па дури и рачки на вратите, и што е најважно, ролетни за очи кои обезбедуваат минимална приватност за пациентите.

Ресторанот И Продавницата Во Udon

Inami Koro

Ресторанот И Продавницата Во Udon Како може архитектурата да претставува кулинарски концепт? The Edge of the Wood е обид да се одговори на ова прашање. Инами Коро го открива традиционалното јапонско јадење Удон додека ги одржува вообичаените техники за подготовка. Новата зграда го отсликува нивниот пристап со ревизија на традиционалните јапонски дрвени конструкции. Сите контурни линии кои ја изразуваат формата на зградата беа поедноставени. Ова ја вклучува стаклената рамка скриена во тенките дрвени столбови, наклонот на покривот и таванот се ротира, а рабовите на вертикалните wallsидови се изразуваат со една линија.

Аптека

The Cutting Edge

Аптека Пресечениот раб е аптека за дистрибуција поврзана со соседната општа болница Даичи во градот Химеји, Јапонија. Во овој вид аптеки, клиентот нема директен пристап до производите како во типот на малопродажба; наместо неговите лекови, фармацевтот ќе ги подготви во задниот двор, откако ќе достави лекарска рецепт. Оваа нова зграда е дизајнирана да ја промовира сликата на болницата со воведување на високо-технолошка остра слика во согласност со напредната медицинска технологија. Резултира во бел минималистички, но целосно функционален простор.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.