Списание за дизајн
Списание за дизајн
Уметнички Простор

Surely

Уметнички Простор Ова е уметност, секојдневна и малопродажба сите заедно се комбинираат во еден простор. Од архитектурата која е фабрика за придружна облека со јадица со седиште во земјата. Целата зграда задржува засечена текстура на идот, како слојна текстура на просторот, создава различен контраст со надворешноста, исто така создава вселенско искуство. Напуштете ја премногу тврдата декорација, користеше малку мека декорација за приказ што создава релаксирачко чувство. Контрастот помеѓу создавањето и раната фаза е пофлексибилен за одржлив развој на просторот во иднина.

Идентитет На Марка

Pride

Идентитет На Марка За да се создаде дизајн на марката Pride, тимот ја искористи студијата на целната публика на неколку начини. Кога тимот го направи дизајнот на логото и корпоративниот идентитет, ги зеде предвид правилата на психо-геометрија - влијанието на геометриските форми врз одредени психо-типови на луѓе и нивниот избор. Исто така, дизајнот требаше да предизвика одредени емоции кај публиката. За да се постигне посакуваниот резултат, тимот ги искористи правилата за ефектот на бојата врз некоја личност. генерално, резултатот влијаеше врз дизајнирањето на сите производи на компанијата.

Продажен Центар

Shuimolanting

Продажен Центар Кинескиот стил на овој случај го усвојува црвениот камен од темно кафе на пазарот и празното од природното осветлување на подниот прозорец, формирајќи контраст помеѓу светлината и сенката, виртуелниот и реалниот. Виртуелните и алуминиумски решетки од дрво, листовите парчиња од бакарна уметност, во сценско место на вода, а кинеската уметничка структура за инсталирање на карактер во областа за одмор е поентата на „судот за орхидеи со мастило“; случај. Особено, употребата на нови материјали на сипаници, во обичен белег вонредна, но исто така генијално ги намалува трошоците на површината.

Изложбен Салон За Бањи

Agape

Изложбен Салон За Бањи За да се разликуваме од обичниот изложбен простор, овој простор го дефинираме како позадина што може да ја потенцира убавината на стоката. Со оваа дефиниција, сакаме да создадеме временска фаза кога стоката може да се сјае спонтано. Исто така, создаваме временска оска за да го покажеме секој производ што покажа во овој простор е направен од различно време.

Ui Дизајн

Moulin Rouge

Ui Дизајн Овој проект е дизајниран за луѓе кои сакаат да го украсат својот сопствен мобилен телефон со темата Мулен Руж иако никогаш не го посетиле во Мулен Руж во Париз. Основната цел е да понуди подобрено дигитално искуство и сите фактори на дизајнирање се да се визуелизира расположението на Мулин Руж. Потрошувачите можат да ги прилагодат претходно наместените дизајни и иконите на нивните омилени со едноставна славина на екранот.

Меѓународното Училиште

Gearing

Меѓународното Училиште Концептуалниот облик на кругот на Меѓународното училиште на Дебрецен симболизира заштита, единство и заедница. Различните функции се појавуваат како поврзани брзини, павилјони на низа наредени на лак. Фрагментацијата на просторот создава различни области во заедницата помеѓу училниците. Новото искуство во вселената и постојаното присуство на природата им помагаат на студентите во креативно размислување и манифестирање на нивните идеи. Патеките што водат кон офсајтските образовни градини и шумата го комплетираат кругот концепт создавајќи возбудлива транзиција помеѓу изграденото и природното опкружување.

Дизајн легенда на денот

Легендарните дизајнери и нивните наградувани дела.

Легендите за дизајн се исклучително познати дизајнери кои го прават нашиот свет подобро место со своите добри дизајни. Откријте ги легендарните дизајнери и нивните иновативни дизајни на производи, оригинални уметнички дела, креативна архитектура, извонредни модни дизајни и стратегии за дизајнирање. Уживајте и истражете ги оригиналните дизајнерски дела на наградуваните дизајнери, уметници, архитекти, иноватори и брендови ширум светот. Инспирирајте се од креативни дизајни.