Списание за дизајн
Списание за дизајн
Коњски Павилјон

Oat Wreath

Коњски Павилјон Коњскиот павилјон е дел од новосоздадениот центар за коњи. Објектот се наоѓа на културното наследство и е заштитен со културно подрачје на историскиот ансамбл на изложбата. Главниот архитектонски концепт е исклучување на масивни capitalидови на капиталот во корист на транспарентни елементи од дрвени чипка. Главниот мотив на украсувањето на фасадите е стилизирана ритмичка шема во форма на пченица уши или овес. Тенките метални столбови скоро незабележливо ги поддржуваат светлосните зраци на залепениот дрвен покрив, кои се кренаа, со завршување во форма на стилизирана силуета на главата на коњот.

Приватна Куќа

The Cube

Приватна Куќа Да се создаде квалитетно животно искуство и да се редефинира сликата на станбена зграда во Кувајт додека се одржуваат климатските потреби и потребите за приватност диктирани од арапската култура, беа главните предизвици со кои се соочува дизајнерот. Cube House е зграда од четири приказни од бетон / челик, базирана на додавање и одземање во коцка, создавајќи динамично искуство помеѓу внатрешните и надворешните простори за да уживате во природната светлина и погледот на пределот во текот на целата година.

Фарма

House On Pipes

Фарма Решетка од тенки челични цевки поставени на влечен начин го минимизираат стапалото на зградата, додека се обезбедува цврстина и стабилност за да се подигне просторот за живеење над ова. Во согласност со минималистичкиот пристап кон иконите, оваа куќа е дизајнирана во рамките на постојните дрвја за да се намали внатрешната добивка на топлина. Ова е дополнително потпомогнато од намерно зачудуване на блоковите на Пепел на мразот на фасадата со добиената празнина и сенката што природно ја лади зградата. Подигањето на куќата исто така обезбеди дека Пејзажот е непрекинат и погледите се неограничени.

Куќа

Basalt

Куќа Изграден за удобност, како и елегантен. Овој дизајн е навистина привлечен и извонреден во и надвор. Карактеристиките вклучуваат дабово дрво, прозорците направени за да се донесе многу сончева светлина, и е смирувачки за очите. Тоа е воодушевувано од неговата убавина и техниката. Штом сте во оваа куќа, не можете да не забележите спокојство и чувство на оаза што ве презема. Ветрето на дрвјата и околината со сончевите зраци ја прави оваа куќа уникатно место за живеење далеку од зафатениот градски живот. Куќата Базалт е изградена за да задоволи и смести различни луѓе.

Дворот И Градинарскиот Дизајн

Shimao Loong Palace

Дворот И Градинарскиот Дизајн Користејќи го природното и течно јазично разумно организирање на пејзажот, дворот се поврзани едни со други во повеќе димензии, се пробиваат едни со други и се преобразуваат непречено. Умешно користејќи ја вертикалната стратегија, разликата во висина од 4 метри ќе се претвори во белег и карактеристика на проектот, создавајќи мулти-ниво, уметнички, живи, природни дворови.

Реновирањето На Пристан

Dongmen Wharf

Реновирањето На Пристан Донгменското пристан е стара милениумска пристан на мајката река Ченгду. Поради последната рунда на „обнова на стариот град“, областа во основа е срушена и повторно изградена. Проектот е да се претстави славна историска слика преку интервенција на уметност и нова технологија на градско културно место што во суштина исчезна, и да се активира и повторно да се инвестира долгата заспана урбана инфраструктура во урбаниот јавен домен.