Списание за дизајн
Списание за дизајн
Дневна

BeantoBar

Дневна Важен елемент на овој дизајн беше да се открие привлечноста на користените материјали. Главниот материјал што се користеше беше западен црвен кедар, кој исто така се користи во нивната прва продавница во Јапонија. Како начин за прикажување на материјалот, Рики Ватанабе постави мозаичен образец со тоа што собрани парчиња еден по еден како паркет, користејќи ја суштината на материјалите нерамни бои. И покрај користењето на истите материјали, Рики Ватанабе успешно можеше да ги менува изразите во зависност од аглите на гледање.

Ресторан

Nanjing Fishing Port

Ресторан Проектот е претворен ресторан со три ката во Нанџинг, зафаќа околу 2.000 км. Освен угостителството и состаноците, достапна е чајна култура и винска култура. Декорот се врзува за живописно ново кинеско чувство од таванот до изгледот на каменот на подот. Таванот е украсен со кинески антички загради и покриви. Го формира главниот елемент на дизајнот на таванот. Материјали како дрво дрво, златен не'рѓосувачки челик и сликарството што означува ново кинеско чувство се мешаат заедно за да создадат нов кинески чувство за простор.

Јадење И Работа

Eatime Space

Јадење И Работа Сите луѓе имаат право да бидат поврзани со времето и меморијата. Зборот Eatime звучи како време на кинески. Просторот за јадење нуди места за да ги охрабри луѓето да јадат, работат и да се сеќаваат во мир. Концептот на време тесно комуницира со работилницата, што бележеше промени со текот на времето. Врз основа на стилот на работилницата, дизајнот вклучува структура на индустријата и околината како основни елементи за изградба на простор. Eatime му оддава почит на најчистиот облик на дизајнирање со суптилно спојување на елементите кои се позајмуваат на суровиот и на готовиот декор.

Продавница За Очила

FVB

Продавница За Очила Продавницата за очила се обидува да создаде уникатен простор. со добро користење на проширената мрежа со различни големини на дупки преку рекомбинација и положување и нивна примена од архитектонски wallид до внатрешен таван, се прикажани карактеристиките на конкавните леќи - различни ефекти на дозвола и нејаснотија. Со примена на конкавни леќи со различни агли, изопачените и навалените ефекти на сликите се прикажани на дизајнирање на таванот и кабинетот на дисплејот. Имотот на конвексните леќи, кој ги менува големините на предметите по волја, се изразува на exhibitionид на изложба.

Вила

Shang Hai

Вила Вилата беше инспирирана од филмот The Great Gatsby, бидејќи машкиот сопственик е исто така во финансиската индустрија, а на водителката му се допаѓа стариот стил на Шангај Арт Деко од 1930-тите. Откако Дизајнерите ја проучувале фасадата на зградата, тие сфатиле дека има и стил Арт Деко. Тие создадоа уникатен простор што одговара на омилениот стил на сопственикот Арт Деко во 1930-тите години и е во согласност со современиот начин на живот. За да се одржи конзистентноста на просторот, тие избраа француски мебел, ламби и додатоци дизајнирани во 1930-тите.

Вила

One Jiyang Lake

Вила Ова е приватна вила лоцирана во Јужна Кина, каде дизајнерите ја практикуваат теоријата на Зен будизам во пракса за да го извршат дизајнот. Со напуштање на непотребното и користење на природни, интуитивни материјали и концизни методи на дизајнирање, дизајнерите создадоа едноставен, тивок и удобен современ ориентален простор за живеење. Удобниот современ ориентален простор за живеење го користи истиот едноставен јазик за дизајн, како и висококвалитетниот италијански модерен мебел за внатрешниот простор.