Списание за дизајн
Списание за дизајн
Јадење И Работа

Eatime Space

Јадење И Работа Сите луѓе имаат право да бидат поврзани со времето и меморијата. Зборот Eatime звучи како време на кинески. Просторот за јадење нуди места за да ги охрабри луѓето да јадат, работат и да се сеќаваат во мир. Концептот на време тесно комуницира со работилницата, што бележеше промени со текот на времето. Врз основа на стилот на работилницата, дизајнот вклучува структура на индустријата и околината како основни елементи за изградба на простор. Eatime му оддава почит на најчистиот облик на дизајнирање со суптилно спојување на елементите кои се позајмуваат на суровиот и на готовиот декор.

Продавница За Очила

FVB

Продавница За Очила Продавницата за очила се обидува да создаде уникатен простор. со добро користење на проширената мрежа со различни големини на дупки преку рекомбинација и положување и нивна примена од архитектонски wallид до внатрешен таван, се прикажани карактеристиките на конкавните леќи - различни ефекти на дозвола и нејаснотија. Со примена на конкавни леќи со различни агли, изопачените и навалените ефекти на сликите се прикажани на дизајнирање на таванот и кабинетот на дисплејот. Имотот на конвексните леќи, кој ги менува големините на предметите по волја, се изразува на exhibitionид на изложба.

Вила

Shang Hai

Вила Вилата беше инспирирана од филмот The Great Gatsby, бидејќи машкиот сопственик е исто така во финансиската индустрија, а на водителката му се допаѓа стариот стил на Шангај Арт Деко од 1930-тите. Откако Дизајнерите ја проучувале фасадата на зградата, тие сфатиле дека има и стил Арт Деко. Тие создадоа уникатен простор што одговара на омилениот стил на сопственикот Арт Деко во 1930-тите години и е во согласност со современиот начин на живот. За да се одржи конзистентноста на просторот, тие избраа француски мебел, ламби и додатоци дизајнирани во 1930-тите.

Вила

One Jiyang Lake

Вила Ова е приватна вила лоцирана во Јужна Кина, каде дизајнерите ја практикуваат теоријата на Зен будизам во пракса за да го извршат дизајнот. Со напуштање на непотребното и користење на природни, интуитивни материјали и концизни методи на дизајнирање, дизајнерите создадоа едноставен, тивок и удобен современ ориентален простор за живеење. Удобниот современ ориентален простор за живеење го користи истиот едноставен јазик за дизајн, како и висококвалитетниот италијански модерен мебел за внатрешниот простор.

Медицинска Клиника За Убавина

Chun Shi

Медицинска Клиника За Убавина Дизајнерскиот концепт зад овој проект е „клиника за разлика од клиниката“ и беше инспириран од некои мали, но убави уметнички галерии, а дизајнерите се надеваат дека оваа медицинска клиника има галериски темперамент. На овој начин гостите можат да ја почувствуваат елегантната убавина и опуштена атмосфера, а не стресно клиничко опкружување. Тие додадоа крошна на влезот и базен за бесконечно раб. Базенот визуелно се поврзува со езерото и ги рефлектира архитектурата и дневната светлина, привлекувајќи гости.

Деловна Салон

Rublev

Деловна Салон Дизајнот на дневната соба е инспириран од рускиот конструктивизам, Татлин кулата и руската култура. Кулите во форма на синдикатот се користат како привлечни лица во дневната соба, за да се создадат различни простори во дневната област како одреден вид зонирање. Поради куполи со округла форма, дневната соба е удобно подрачје со различни зони со вкупен капацитет од 460 седишта. Областа се гледа со различен вид на седење, за јадење; работа; удобност и релаксираност. Куполите на тркалезно осветлување поставени во брановидна форма таванот имаат динамично осветлување кое се менува во текот на денот.