Списание за дизајн
Списание за дизајн
Внатрешен Дизајн На Куќи

The MeetNi

Внатрешен Дизајн На Куќи Во однос на дизајнерските елементи, тој не е наменет да биде комплициран или минималистички. Потребна е кинеска едноставна боја како основа, но користи текстурирана боја за да остави простор празен, што ја формира ориенталната уметничка концепција во согласност со модерната естетика. Современите хуманистички мебел за дома и традиционалните украси со историски приказни се чини дека се антички и модерни дијалози што течат во вселената, со лежерно антички шарм.

Хотелски Ентериер

New Beacon

Хотелски Ентериер Просторот е сад. Дизајнерот вметнува емоции и вселенски елементи во него. Комбинирајќи се со карактеристиките на просторот Номенон, Дизајнерот го комплетира одземањето од емоција до секвенца преку уредувањето на вселенската рута, а потоа формира комплетна приказна. Човечката емоција е природно таложена и сублимирана преку искуство. Тој користи современи техники за метафорирање на античката градска култура и ја покажува естетската мудрост илјадници години. Дизајнот, како гледач, полека раскажува како еден град го храни современиот човечки живот со својот контекст.

Клиниката

Chibanewtown Ladies

Клиниката Важен елемент на овој дизајн беше луѓето што доаѓаат во болницата да бидат опуштени. Како карактеристика на просторот, покрај старечката соба, поставена е и шанкот како островската кујна, така што тие можат да направат млеко за бебе во просторијата за чекање. Детската област, која е во центарот на просторот, е симбол на просторот и тие можат да гледаат деца од каде било. Софата поставена на идот има висина што го олеснува седењето на бремената жена, задниот агол е прилагодено, а цврстината на перницата е прилагодена за да не биде премногу мека.

Ресторан

Jiao Tang

Ресторан Проектот е ресторан за жариште, лоциран во Ченгду, Кина. Дизајнерската инспирација потекнува од хармоничен соживот меѓу човекот и природата на Нептун. Ресторанот е организиран со седум идејни теми за да се илустрираат приказни за Нептун. Концептите на филм и телевизија, уметност, наука и технологија, украсен оригинален дизајн на мебел, ламби, прибор за јадење, итн., Им овозможуваат на посетителите драматично потопно искуство. Собирањето на материјали и спротивставените бои создаваат вселенска атмосфера. Механичката инсталација уметност се применува за подобрување на вселената интеракција и потрошувачкото искуство.

Дневна

BeantoBar

Дневна Важен елемент на овој дизајн беше да се открие привлечноста на користените материјали. Главниот материјал што се користеше беше западен црвен кедар, кој исто така се користи во нивната прва продавница во Јапонија. Како начин за прикажување на материјалот, Рики Ватанабе постави мозаичен образец со тоа што собрани парчиња еден по еден како паркет, користејќи ја суштината на материјалите нерамни бои. И покрај користењето на истите материјали, Рики Ватанабе успешно можеше да ги менува изразите во зависност од аглите на гледање.

Ресторан

Nanjing Fishing Port

Ресторан Проектот е претворен ресторан со три ката во Нанџинг, зафаќа околу 2.000 км. Освен угостителството и состаноците, достапна е чајна култура и винска култура. Декорот се врзува за живописно ново кинеско чувство од таванот до изгледот на каменот на подот. Таванот е украсен со кинески антички загради и покриви. Го формира главниот елемент на дизајнот на таванот. Материјали како дрво дрво, златен не'рѓосувачки челик и сликарството што означува ново кинеско чувство се мешаат заедно за да создадат нов кинески чувство за простор.