Списание за дизајн
Списание за дизајн
Мулти-Комерцијален Простор

La Moitie

Мулти-Комерцијален Простор Името на проектот Ла Моити потекнува од францускиот превод на половина, а дизајнот соодветно го одразува ова со рамнотежата што се случи меѓу спротивставените елементи: квадрат и круг, светло и темно. Со оглед на ограничениот простор, тимот се обиде да воспостави врска и поделба помеѓу двете одделни области за малопродажба преку примена на две спротивставени бои. Додека границата помеѓу розовите и црните простори е јасна, сепак, е замаглена со различни перспективи. Спирала скалила, половина розова и половина црна, е поставена во центарот на продавницата и обезбедува.

Медицински Центар За Убавина

LaPuro

Медицински Центар За Убавина Дизајнот е повеќе од добра естетика. Тоа е начинот на кој се користи просторот. Медицинскиот центар интегрирана форма и функционира како една. Разбирање на барањата на корисниците и дајте им искуство на сите суптилни допири во околното опкружување кое се чувствува олеснување и искрено грижливо. Дизајнот и новиот технолошки систем обезбедуваат решенија за корисникот и лесен за управување. Со оглед на здравјето, благосостојбата и медицината, центарот усвои еколошки одржливи материјали и го следи процесот на градење. Сите елементи се интегрирани во дизајнот каде е навистина погоден за корисниците.

Дизајнот На Домашна Архитектура

Bienville

Дизајнот На Домашна Архитектура Логистиката на ова работно семејство бараше тие да бидат дома во затворено подолги периоди, што покрај работата и училиштето станаа нарушувачки за нивната здравствена состојба. Тие почнаа да размислуваат, како и многу семејства, дали е неопходно да се изврши потег во предградијата, размена на близина на градските убавини за поголем двор за да се зголеми пристапот до отворено. Наместо да се оддалечат далеку, тие решија да изградат нова куќа што ќе ги преиспита ограничувањата на домашниот дом на мала урбана лота. Организацискиот принцип на проектот беше да се создаде што е можно поголем пристап на отворено од комуналните области.

Свадба Параклис

Cloud of Luster

Свадба Параклис Облакот на сјајот е свадба параклис сместена во салата за свадбени церемонии во градот Химеји, Јапонија. Дизајнот се обидува да го преведе современиот дух на свадбената церемонија во физички простор. Капелата е целата бела, облик на облак, обвиен скоро целосно во заоблено стакло, отворајќи го кон околната градина и сливот на водата. Колоните се преполнети во хиперболичен капитал како глави непречено да ги поврзуваат со минималистичкиот таван. Табелата на капелата од страната на сливот е хиперболична крива што овозможува целата структура да се појави како да лебди на вода и да ја истакне нејзината леснотија.

Издавање Аптека

The Cutting Edge

Издавање Аптека Пресечениот раб е аптека за дистрибуција поврзана со соседната општа болница Даичи во градот Химеји, Јапонија. Во овој вид аптеки, клиентот нема директен пристап до производите како во типот на малопродажба; наместо неговите лекови, фармацевтот ќе ги подготви во задниот двор, откако ќе достави лекарска рецепт. Оваа нова зграда е дизајнирана да ја промовира сликата на болницата со воведување на високо-технолошка остра слика во согласност со напредната медицинска технологија. Резултира во бел минималистички, но целосно функционален простор.

Предводник На Продавницата

WADA Sports

Предводник На Продавницата За да ја прослави својата 30-годишнина, WADA Sports се преселува во новоизградената продавница за седишта и предводници. Внатрешноста на продавницата има огромна елипсовидна метална структура што ја поддржува зградата. Под елиптичката структура, производите на рекетите се усогласени во специјално дизајнирана тела. Рекетите се распоредени во серија и се лесни за привлекување една по една. Погоре, елипсовидна форма се користи како приказ на разни вредни гроздобер и модерни рекети собрани од целата земја и трансформирање на ентериерот на продавницата во музеј на рекет.