Списание за дизајн
Списание за дизајн
Контролниот Центар

Functional Aesthetic

Контролниот Центар Предизвикот за дизајнирање на овој Центар за контрола на аеродромите е ефикасно да се сместат густо опремените технички простори, да се намали логистичкото мешање од неочекувани настани и на крајот да се насочи работата на контролниот центар. Просторот се состои од 3 функционални области: Дневно управување и оперативна зона, канцеларија на операторот на операторот и зоната за управување со вонредни состојби. Карактеристиката таванот и екструдираните алуминиумски панели се карактеристични архитектонски карактеристики кои исто така ги задоволуваат акустичните, осветлувачките и барањата за климатизација на просторот.

Име на проектот : Functional Aesthetic, Име на дизајнерите : Lam Wai Ming, Име на клиентот : Hong Kong Airport Authority.

Functional Aesthetic Контролниот Центар

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.