Списание за дизајн
Списание за дизајн
Светилка

sa.de01

Светилка Сара Дехандхустер создава органски форми кои тешко може да се дизајнираат на хартија, бидејќи тие произлегуваат директно од својствата на материјалот. Ткаенината направена над заоблената шипка резултира во природна и елегантна форма на креда. Поради својата асиметрична форма, се појавува различно од секоја гледна точка, што сугерира тековно движење. Комората се репродуцира во калап, во армиран гипс. Светлината се рефлектира од непро opирната бела внатрешна површина, создавајќи титилационен chiaroscuro, истакнувајќи ја многу течната форма. Светилката е суспендирана од метална лента што ја одржува формата во рамнотежа

Име на проектот : sa.de01, Име на дизајнерите : Sarah Dehandschutter, Име на клиентот : Sarah Dehandschutter.

sa.de01 Светилка

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.