Списание за дизајн
Списание за дизајн
Уметнички Дела

Arabic Calligraphy

Уметнички Дела Ова се примери на современа арапска калиграфија уметност што ја практикува омански уметник, д-р Салман Алхајри, доцент за уметност и дизајн на Универзитетот „Султан Кабус“. Ги објаснува естетските одлики на арапската калиграфија како единствена икона на исламската уметност. Салман ја воспостави својата практика, рачно на арапска калиграфија како главна тема во 2006 година. Во 2008 година тој започна со користење на дигитални и графички технологии, т.е. графички софтвер (векторски базиран) и арапски скриптен софтвер, на пр. „Келк“, од тогаш Алхајри развил уникатен уникатен стил во овој уметнички поток.

Име на проектот : Arabic Calligraphy , Име на дизајнерите : Salman Alhajri, Име на клиентот : Sultan Qaboos University, Rozna Muscat Gallery, Fatma's Gallery, Muscat, Ghalya’s Musem of Modern Art, Dubai Community Theatre and Arts Centre (DUCTAC) .

Arabic Calligraphy  Уметнички Дела

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.