Списание за дизајн
Списание за дизајн
Гарнитура За Готвење

MiMì

Гарнитура За Готвење Mimì едноставен дизајн со чиста геометрија открива голема леснотија на користење. Рачката есенцијална, но незгодна форма се издвојува против матно сивиот калај-алуминиумско тело и обезбедува цврст зафат дури и ако е влажен или мрсен. Една нацртана челична скица, заплена на нелеплив прибор за готвење, не треба дополнителни споеви. Еластичната флексибилност на металот се експлоатира за да добиете пријатна зафат: ако се притисне, рачките лесно ја менуваат својата форма и се вклопуваат во зградата на секој корисник. Пан-рачката, со затегната жица, исто така ја менува својата форма. Минималниот дизајн придонесува за подобрување на ергономијата .:: без материјал може да стори повеќе, па дури и подобро:

Име на проектот : MiMì, Име на дизајнерите : Gian Piero Giovannini, Име на клиентот : urge design.

MiMì Гарнитура За Готвење

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.