Списание за дизајн
Списание за дизајн
Светилка

Cubeoled

Светилка Длабочина, транспарентност и контраст - CUBE | OLED ги толкува овие основи на видливата светлина во чист, монолитен дизајн. 12 транспарентни органски диоди кои емитуваат светлина (OLED) се поставени во ортогонален координатен систем и се ламинат помеѓу 8 коцки со оптички / јасни кристални стакло. Преку патеки за транспарентно коло, применети на внатрешните стаклени површини, собраните OLED панели во монолитот се снабдуваат со електрична енергија. Кога се активира, интегралната низа ја трансформира оваа транспарентна коцка во извон светлосен извор на светлина.

Име на проектот : Cubeoled, Име на дизајнерите : Markus Fuerderer, Име на клиентот : Markus Fuerderer.

Cubeoled Светилка

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.