Списание за дизајн
Списание за дизајн
Корпоративниот Идентитет

Glazov

Корпоративниот Идентитет Глазов е фабрика за мебел во град со исто име. Фабриката произведува ефтин мебел. Бидејќи дизајнот на таков мебел е прилично генерички, беше решено да се заснова комуникацискиот концепт на оригиналните „дрвени“ 3Д букви, зборовите составени од такви букви ги симболизираат комплетите за мебел. Писмата сочинуваат зборови „мебел“, „спална соба“ итн. Или имиња на колекции, тие се позиционирани со цел да личат на парчиња мебел. Нацртаните 3Д-букви се слични на шемите за мебел и можат да се користат во канцелариски материјал или преку фотографска позадина за идентификација на марката.

Име на проектот : Glazov, Име на дизајнерите : Mikhail Puzakov, Име на клиентот : Glazov furniture factory.

Glazov Корпоративниот Идентитет

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.

Дизајнер на денот

Најдобри светски дизајнери, уметници и архитекти.

Добриот дизајн заслужува големо признание. Секојдневно, задоволни сме да прикажеме неверојатни дизајнери кои создаваат оригинални и иновативни дизајни, неверојатна архитектура, стилска мода и креативни графики. Денес ви претставуваме еден од најголемите светски дизајнери. Изберете го наградуваниот портфолио на дизајн денес и добијте ја вашата дневна инспирација за дизајн.