Списание за дизајн
Списание за дизајн
Корпоративниот Идентитет

Glazov

Корпоративниот Идентитет Глазов е фабрика за мебел во град со исто име. Фабриката произведува ефтин мебел. Бидејќи дизајнот на таков мебел е прилично генерички, беше решено да се заснова комуникацискиот концепт на оригиналните „дрвени“ 3Д букви, зборовите составени од такви букви ги симболизираат комплетите за мебел. Писмата сочинуваат зборови „мебел“, „спална соба“ итн. Или имиња на колекции, тие се позиционирани со цел да личат на парчиња мебел. Нацртаните 3Д-букви се слични на шемите за мебел и можат да се користат во канцелариски материјал или преку фотографска позадина за идентификација на марката.

Име на проектот : Glazov, Име на дизајнерите : Mikhail Puzakov, Име на клиентот : Glazov furniture factory.

Glazov Корпоративниот Идентитет

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.