Списание за дизајн
Списание за дизајн
Исламичкото Брендирање На Идентитет

Islamic Identity

Исламичкото Брендирање На Идентитет Концептот на брендирање на проектот за истакнување на хибридот на исламската традиционална украс и современиот дизајн. Бидејќи клиентот бил приврзан кон традиционалните вредности, сепак заинтересирани за современ дизајн. Оттука, проектот се засноваше на две основни форми; кругот и плоштадот. Овие форми беа користени за да се потенцира контрастот помеѓу комбинирањето на традиционалните исламски модели и современиот дизајн. Секоја единица во шемата се користеше еднаш за да му се даде на идентитетот софистицирана манифестација. Сребрената боја се користела за да се потенцира современиот изглед.

Име на проектот : Islamic Identity, Име на дизајнерите : Lama, Rama, and Tariq Ajinah, Име на клиентот : Lama Ajeenah.

Islamic Identity Исламичкото Брендирање На Идентитет

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.