Списание за дизајн
Списание за дизајн
Зграда Со Мешана Употреба

The Mall

Зграда Со Мешана Употреба Мол се наоѓа на пустината. Дизајнерската идеја се заснова на растворање на програмата за градење за да се создаде културна и трговска област од неа, што ќе влијае на нејзиното опкружување. Урбаните простори интегрирани во комплексот ќе опфаќаат многу активности и ќе ја збогатат културната интеракција во областа. Наместо да се однесува како одвоена затворена зграда, ќе го поддржува уличниот живот во целата област. Распоредот на комплексот, ориентацијата на зградите и деталите за фасадите се дизајнирани да ја поддржат најефикасната употреба на природни извори.

Име на проектот : The Mall, Име на дизајнерите : Ekin Ç. Turhan - Onat Öktem, Име на клиентот : Ercan Çoban Architects & ONZ Architects.

The Mall Зграда Со Мешана Употреба

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.