Списание за дизајн
Списание за дизајн
Осветлување Структура

Tensegrity Space Frame

Осветлување Структура Светлината на рамката Tensegrity го користи принципот на „помалку за повеќе“ на RBFuller за производство на светлосна струја користејќи го само својот извор на светлина и електричната жица. Tensegrity станува структурно средство со кое обајцата работат меѓусебно во компресија и напнатост за да произведат навидум дисконтинуирано поле на светлина дефинирано само со неговата структурна логика. Неговата приспособливост и економичноста на производството зборуваат за стока на бесконечна конфигурација чија светлечка форма благодатно се спротивставува на повлекувањето на гравитацијата со едноставност што ја потврдува парадигмата на нашата епоха: Да се постигне повеќе додека се користи помалку.

Име на проектот : Tensegrity Space Frame, Име на дизајнерите : Michal Maciej Bartosik, Име на клиентот : Michal Maciej Bartosik.

Tensegrity Space Frame Осветлување Структура

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.