Списание за дизајн
Списание за дизајн
Композитниот Музички Инструмент

Celloridoo

Композитниот Музички Инструмент Celloridoo е нов музички инструмент, кој е составен од поклонат жичен инструмент како Виолончело и Дигдириду, австралиски едноставен ветернструм. Celloridoo како кордофон што го игра лак е подесен во петти, започнувајќи со A3, потоа следуваат D3, G2, а потоа C2 како најниска низа. Другиот дел од инструментот како аерофон е поставен на C копче што е погодно за многу видови музика. Овој дел се игра со постојано вибрирачки усни за производство на дрон додека се користи специјална техника за дишење наречена кружно дишење.

Име на проектот : Celloridoo, Име на дизајнерите : Aidin Ardjomandi, Име на клиентот : Aylin Design.

Celloridoo Композитниот Музички Инструмент

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.