Списание за дизајн
Списание за дизајн
Колектор

Eves Weapon

Колектор Оружјето на Ева е направено од 750 карати роза и бело злато. Содржи 110 дијаманти (20,2 век) и се состои од 62 сегменти. Сите тие имаат две сосема различни појави: Во страничен поглед, сегментите се во форма на јаболко, во горниот поглед може да се видат линии во облик на V. Секој сегмент е поделен настрана за да се создаде пролетниот ефект на вчитување што ги држи дијамантите - дијамантите се држат само со тензија. Ова поволно ја нагласува сјајноста, брилијантноста и ја максимализира видливата сјајност на дијамантот. Овозможува исклучително лесен и јасен дизајн, и покрај големината на ѓерданот.

Име на проектот : Eves Weapon, Име на дизајнерите : Britta Schwalm, Име на клиентот : Brittas Schmiede.

Eves Weapon Колектор

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.