Списание за дизајн
Списание за дизајн
Женскиот Фустан

A Lenticular Mini-Dress

Женскиот Фустан Дигиталната технологија денес создаде безброј естетски и експресивни промени во модниот дизајн со воведување нови медиуми засновани на тродимензионални ефекти врз неа. Овој Лентикуларен мини фустан покажува динамична промена на бојата со модул во форма на планктон. Лантикуларните листови од ткаенини кои презентираат 3Д дисплеи создаваат илузија на длабочина од различни агли, а дизајнот на текстил базиран на модул ја нагласува неседливата боја се шири од сина до црна. Обезбедувајќи океанско чувство, проирните ПВЦ модули од два различни графички дизајн се споени заедно со Летикуларните модули без никаква шиење.

Име на проектот : A Lenticular Mini-Dress, Име на дизајнерите : Kyung-Hee Choi, Име на клиентот : Sassysally.

A Lenticular Mini-Dress Женскиот Фустан

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.