Списание за дизајн
Списание за дизајн
Традиционален Фустан

Iranian Sarv

Традиционален Фустан Иранскиот Сарв е традиционален фустан како ноќен фустан. Сакате да бидете симбол на Иран како неговото име. Инспириран од ирански бои и Сарв (Сарв е име на дрво во Иран) .Иранската аристократија избра кадифена ткаенина и Термех како раскошна и облечена во накит и Серме-Дузи со цел да се облечат во ерата на Сафавије. Денес, Термех има декоративна улога во иранските куќи. Целта на дизајнерот е да направи измени со зачувување на оригиналноста, да се модернизира и да ја донесе како облека. Облека на Термех со ирански вез и Сермех-Дози (еден вид рачно изработена на ткаенина) како и другите ткаенина, може да се користи.

Име на проектот : Iranian Sarv, Име на дизајнерите : Gol Sarv, Име на клиентот : .

Iranian Sarv Традиционален Фустан

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.