Списание за дизајн
Списание за дизајн
Лустерот

Bridal Veil

Лустерот Овој уметнички - уметнички објект со осветлување. Пространа просторија со таван од комплексен профил, како кумулусни облаци. Лустерот се вклопува во простор, непречено тече од предниот wallид до таванот. Листовите од кристално и белата емајл во врска со еластичното свиткување на тенки цевки создаваат слика на летечка превез низ целиот свет. Изобилството лесни и златни сјајни летачки птици создаваат чувство на просторност и радост.

Светилка

the Light in the Bubble

Светилка Светлината во меурот е модерна сијалица во меморијата на стариот влакно на сијалицата на Едисон. Ова е водечки извор на светлина вграден во плексиглас, лист, ласер со форма на сијалица на светлината. Сијалицата е транспарентна, но кога ќе ја вклучите светлината, можете да ги видите филаментот и обликот на сијалицата. Може да се користи како приврзок светлина или замена на традиционалната сијалица.

Суспензија Светилка

Spin

Суспензија Светилка Спин, дизајниран од Рубен Салдана, е суспендирана LED светилка за осветлување на акцент. Минималистичкиот израз на неговите основни линии, заоблената геометрија и неговата форма, му даваат на Спин својот прекрасен и хармоничен дизајн. Неговото тело, целосно изработено од алуминиум, дава леснотија и конзистентност, додека делува како мијалник на топлина. Неговата плафонска монтажа на таванот и нејзиниот ултра тенок тензор генерира чувство на воздушна пловеност. Достапно во црно и бело, Спин е совршено прилагодување на светлината што се поставува во решетки, бројачи, витрини ...

Светилката За Светло

Sky

Светилката За Светло Светло, што се чини дека лебди. Тенок и лесен диск инсталиран неколку сантиметри под таванот. Ова е концепт за дизајн постигнат од Скај. Небото создава визуелен ефект што ја прави светилката да биде суспендирана на 5 см од таванот, со што оваа светлина одговара на личен и различен стил. Поради високите перформанси, Небото е погодно за светло од високи тавани. Како и да е, неговиот чист и чист дизајн овозможува да се смета како одлична опција за осветлување на кој било вид внатрешни дизајни, кои сакаат да пренесат минимален допир. На крај, дизајнот и перформансите, заедно.

Центарот На Вниманието

Thor

Центарот На Вниманието Тор е ЛЕР центарот на вниманието, дизајниран од Рубен Салдана, со многу висок флукс (до 4.700Lm), потрошувачка од само 27W до 38W (во зависност од моделот), и дизајн со оптимално термичко управување што користи само пасивна дисипација. Ова го прави Тор да се истакне како единствен производ на пазарот. Во рамките на својата класа, Тор има компактни димензии бидејќи возачот е интегриран во ламиналната рака. Стабилноста на нејзиниот центар за маса ни овозможува да инсталираме колку што сакаме Тор колку што сакаме, без да предизвикаме навалување на патеката. Тор е ЛЕР центарот на вниманието идеален за околини со силни потреби на светлечки флукс.

Маслиново Чинија

Oli

Маслиново Чинија ОЛИ, визуелно минималистички предмет, беше замислен врз основа на неговата функција, идејата да се скрие јамите кои произлегуваат од специфична потреба. Следеа набудувања на разни ситуации, грдотијата на јамите и потребата да се зајакне убавината на маслинката. Како пакет со двојна намена, Оли беше создаден така што откако ќе се отвори ќе го потенцира факторот на изненадување. Дизајнерот беше инспириран од формата на маслинката и неговата едноставност. Изборот на порцелан има врска со вредноста на самиот материјал и неговата употребливост.