Списание за дизајн
Списание за дизајн
Автомобилска Табла

BlackVue DR650GW-2CH

Автомобилска Табла BLackVue DR650GW-2CH е камера за надзор на автомобил со едноставна, но софистицирана цилиндрична форма. Монтажата на единицата е лесна, и благодарение на ротацијата од 360 степени е многу прилагодлива. Близината на Dashcam со шофершајбната ги минимизира вибрациите и сјајот и овозможува рамномерно и постабилно снимање. По темелно истражување за да се најде идеална геометриска форма што може да оди хармонично со карактеристиките, цилиндричниот облик што ги обезбедува елементите на стабилност и прилагодливост беше избран за овој проект.

Столицата

Tri

Столицата Столицата во природна кедар солидна работена со ЦПУ машини и рачно заврши посебноста е што е формирана од блок цврсто дрво кедар нелекувана 50х50 површина е полирана со рака со мелести шкурка што прави мат површина и мазна на допир и ја засилува форми и шема на бои на одредено кедарско дрво е да имате природно масло кое го штити и го прави функционален предмет и практично во неговото одржување мек дизајн кој го збогатува природниот материјал со додавање неговиот мирис можете да зборувате за дизајн сензорен допир , удобност и мирис.

Вазна

Flower Shaper

Вазна Овие серии вазни се резултат на експериментирање со можностите и ограничувањата на глината и само-изградениот 3Д печатач за глина. Глина е мек и раздржлив кога е влажен, но станува тврд и кршлив кога е сув. По загревањето во печка, глината се претвора во траен, водоотпорен материјал. Фокусот е ставен на создавање интересни форми и текстури кои се или тешки и одземаат многу време за да се направат, па дури и да не се остварливи со користење на традиционални методи. Материјалот и методот ги дефинираа структурата, текстурата и формата. Сите работат заедно за да помогнат во обликувањето на цвеќето. Не се додадени други материјали.

Играчката

Mini Mech

Играчката Инспириран од флексибилната природа на модуларните структури, Mini Mech е колекција на транспарентни блокови што можат да се соберат во комплексни системи. Секој блок содржи механичка единица. Поради универзалниот дизајн на спојки и магнетни конектори, може да се направи бесконечна разновидност на комбинации. Овој дизајн има и едукативни и рекреативни цели во исто време. Таа има за цел развој на моќта на создавање и им овозможува на младите инженери да го видат вистинскиот механизам на секоја единица индивидуално и колективно во системот.

Тапа

Aluvia

Тапа Дизајнот на Алувија влева инспирација во алувијална ерозија, обликувајќи вода нежни силуети на карпите низ времето и упорноста; исто како камчиња од речните страни, мекоста и пријателските облини во дизајнот на рачката го заведуваат корисникот да работи без напор. Внимателно направените транзиции овозможуваат светлината течно да патува по површините, со што на секој производ му дава хармоничен изглед.

Табелата За Лаптопи

Ultraleggera

Табелата За Лаптопи Во просторот за живеење на корисникот, тој ќе може да ја преземе задачата на масичка за кафе и да ги задоволи потребите за ставање, заминување, имајќи предвид голем број предмети; Тој не е дизајниран само за употреба на лаптоп, но може да биде и помалку специфичен за употреба на лаптоп; Може да овозможи различни позиции за седење без да се ограничи подвижноста при употреба на коленото; Накратко, домашен мебел кој не е наменет за употреба на колена, но сепак се препорачува употреба во моменти кои се наоѓаат во единиците за седење како што се каучи за седишта за краткорочни.