Списание за дизајн
Списание за дизајн
Велнес Центар

Yoga Center

Велнес Центар Лоциран во најпрометната област на Кувајт Сити, центарот за јога е обид да се ревитализира подрумот на кулата Јасим. Локацијата на проектот беше неправилна. Сепак, тоа беше обид да им се служи на жените и во границите на градот и од околните станбени области. Областа за прием во центарот се преплетува и со шкафовите и со канцелариската област, овозможувајќи непречен проток на членови. Областа на Локерот потоа е усогласена со областа за миење на нозете што ја сигнализира „зоната без чевли“. Оттогаш наваму, ходникот и читалната што водат до трите простории за јога.

Име на проектот : Yoga Center , Име на дизајнерите : Rashed Alfoudari, Име на клиентот : The Yoga Center .

Yoga Center  Велнес Центар

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.