Списание за дизајн
Списание за дизајн
Скулпторска Клупа

Metric - Ganic

Скулпторска Клупа Со Метрик-Ганик Чен ја истражува идејата за тоа како цивилизацијата го втиснува знаењето и како луѓето ја формирале земјата за да создадат култура и историја - преку овој леќа, скулпторската клупа е истражена преку проучување на природни и математички обрасци. Разликувајќи се меѓу неоргански и органски форми, појавата на оригами на дрвата е претстава на човековото знаење засновано врз математички пресметки, што е во спротивност со природното жито на белиот даб што ги претставува шумата и земјата.

Име на проектот : Metric - Ganic, Име на дизајнерите : Webber (Ping-Chun) Chen, Име на клиентот : 'Make It' Exhibition, Victoria University, New Zealand.

Metric - Ganic Скулпторска Клупа

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.