Списание за дизајн
Списание за дизајн
Визуелната Уметност

Scarlet Ibis

Визуелната Уметност Проектот е низа на дигитални слики на Скарлет Ибис и неговата природна околина, со посебен акцент на бојата и нивната живописна нијанса што се интензивира како расте птицата. Делото се развива меѓу природното опкружување комбинирајќи вистински и имагинарни елементи кои обезбедуваат уникатни одлики. Сребрениот ибис е родна птица од Јужна Америка која живее на бреговите и мочуриштата на северна Венецуела и енергичната црвена боја претставува визуелен спектакл за гледачот. Овој дизајн има за цел да го истакне благодатниот лет на црвената ибис и живописните бои на тропската фауна.

Име на проектот : Scarlet Ibis, Име на дизајнерите : Gabriela Delgado, Име на клиентот : GD Studio C.A.

Scarlet Ibis Визуелната Уметност

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.