Списание за дизајн
Списание за дизајн
Маслиново Чинија

Oli

Маслиново Чинија ОЛИ, визуелно минималистички предмет, беше замислен врз основа на неговата функција, идејата да се скрие јамите кои произлегуваат од специфична потреба. Следеа набудувања на разни ситуации, грдотијата на јамите и потребата да се зајакне убавината на маслинката. Како пакет со двојна намена, Оли беше создаден така што откако ќе се отвори ќе го потенцира факторот на изненадување. Дизајнерот беше инспириран од формата на маслинката и неговата едноставност. Изборот на порцелан има врска со вредноста на самиот материјал и неговата употребливост.

Име на проектот : Oli, Име на дизајнерите : Miguel Pinto Félix, Име на клиентот : MPFXDESIGN.

Oli Маслиново Чинија

Овој исклучителен дизајн е добитник на наградата за платина за дизајн во натпревар за играчки, игри и производи за хоби. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајнери на платинести наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајнирање игри, игри и хоби.

Дизајн легенда на денот

Легендарните дизајнери и нивните наградувани дела.

Легендите за дизајн се исклучително познати дизајнери кои го прават нашиот свет подобро место со своите добри дизајни. Откријте ги легендарните дизајнери и нивните иновативни дизајни на производи, оригинални уметнички дела, креативна архитектура, извонредни модни дизајни и стратегии за дизајнирање. Уживајте и истражете ги оригиналните дизајнерски дела на наградуваните дизајнери, уметници, архитекти, иноватори и брендови ширум светот. Инспирирајте се од креативни дизајни.