Списание за дизајн
Списание за дизајн
Застреланото Стакло

Flourishing

Застреланото Стакло Цветен шут е парче стакларија дизајниран за нашето цветачко општество. Стаклото е стандардна снимка од 0,04L, која се произведува во кристално чиста верзија, како и разни бои што се постигнуваат преку боење на стаклото. Профилот е изработен од дедекагонална форма, која природно преминува од мали на големи дијаметри и обратно, со што обичајната скулптура потсетува на цвет. Причината за избор на Додекагон беше нејзините дванаесет страни, кои ќе ги претставуваат секој месец од годината. Целта беше да им се овозможи на луѓето можност да уживаат во омилениот алкохолен пијалок со допир на уметност.

Име на проектот : Flourishing, Име на дизајнерите : Miroslav Stiburek, Име на клиентот : MIROSLAVO.

Flourishing Застреланото Стакло

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.