Списание за дизајн
Списание за дизајн
Робот На Помош

Spoutnic

Робот На Помош Spoutnic е робот за поддршка дизајниран да ги едуцира кокошките да лежат во нивните кутии за гнездо. Кокошките се креваат на неговиот пристап и се враќаат во гнездото. Нормално, одгледувачот треба да ги обидува сите свои згради на секој час, па дури и половина час на врвот на положување, за да ги спречи кокошките да не ги поставуваат своите јајца на земја. Малиот автономен Спутник робот лесно минува под ланецот на снабдување и може да циркулира во целата зграда. Неговата батерија го одржува денот и се пополнува за една ноќ. Ги ослободува одгледувачите од мачна и долга задача, овозможувајќи подобар принос и го ограничува бројот на распуштени јајца.

Име на проектот : Spoutnic, Име на дизајнерите : Frédéric Clermont, Име на клиентот : Tibot Technologies.

Spoutnic Робот На Помош

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.