Списание за дизајн
Списание за дизајн
Стан

Nishisando Terrace

Стан Овој дом се состои од 4 трикатни куќи со помал волумен и стои на местото близу до средниот град. Кедровата решетка опкружена надвор од зградата ја штити приватноста и избегнува ограничување на деградацијата на телото на зградата поради директна сончева светлина. Дури и со едноставниот план на квадрат, спиралната 3Д-конструкција направена со поврзување на приватно градина на различно ниво, секоја просторија и сала за скали водат да го хранат обемот на оваа зграда максимум. Промената на фасадата на кедровски плочи и контролираните пропорции може да дозволат оваа зграда да биде органска и да се меша со моментално менување во градот.

Име на проектот : Nishisando Terrace, Име на дизајнерите : Motoki Ishikawa, Име на клиентот : MOTOKI ISHIKAWA ARCHITECT AND ASSOCIATES INC..

Nishisando Terrace Стан

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.