Списание за дизајн
Списание за дизајн
Мултифункционална Зграда

Amadai Center

Мултифункционална Зграда Роденото цветање и парадоксот на грубоста / елеганцијата што се перцепираат од планинскиот предел, лежи во срцето на идејниот концепт. По раѓањето, главата се појавува прво, така што со закопување на половина од зградата, другата половина се чини дека излегува од земја. Концептивниот парадокс се појавува во масивните форми на зградата, исфрлен од неговиот зелен контекст, кој цветаше одвнатре преку неговите инфилтрирани отворени простори. Видливост од град до место и во спротивно, одржливост, контекстуален дизајн, локално наследство и зајакнување на еколошки и социјалните аспекти на проектот се одвиваат во дизајнирање

Име на проектот : Amadai Center, Име на дизајнерите : Notash Ghajar Dadjoo, Име на клиентот : NDAStudio.

Amadai Center Мултифункционална Зграда

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.