Списание за дизајн
Списание за дизајн
Активирање На Настани

The Jewel

Активирање На Настани 3D кутијата за накит беше интерактивен простор за малопродажба што ја покани јавноста да ја користи најновата технологија во 3Д печатење со создавање сопствен накит. Бевме поканети да го активираме просторот и веднаш се помисливме - како може кутијата за накит да биде комплетна без убав накит во него? Резултатот беше современа скулптура што резултираше во призма на боја која ја прифати убавината на рефлектирачката светлина, бојата и сенката.

Автономниот Мобилен Робот

Pharmy

Автономниот Мобилен Робот Автономен робот за навигација за болничка логистика. Тоа е систем на услуги на производи за вршење безбедна ефикасна испорака, намалувајќи ги шансите на здравствениот професионалец да бидат изложени да се разболат, да ги ограничи пандемичните заболувања помеѓу болничкиот персонал и пациентите (COVID-19 или H1N1). Дизајнот помага да се справиме со испораките во болниците со лесен пристап и безбедност, користејќи некомплицирана интеракција со корисници преку пријателска технологија. Роботските единици имаат можност автономно да се преселат во затворено опкружување и да имаат синхронизиран проток со слични единици, со можност за роботска тимска работа.

Паметен Арома Дифузор

Theunique

Паметен Арома Дифузор Агарвуд е ретка и скапа. Неговата арома може да се добие само од горење или вадење, што се користи во затворен простор и е овозможено од малку корисници. За да се надминат овие ограничувања, паметниот дифузор со арома и природните рачно изработени таблети агарвуд се создаваат по 3-годишни напори со над 60 дизајни, 10 прототипови и 200 експерименти. Демонстрира нов можен деловен модел и користејќи контекст за индустријата за аграрво. Корисниците можат едноставно да вметнат дифузор во внатрешноста на автомобил, да го прилагодат времето, густината и разновидноста на арома со леснотија и да уживаат во потопната ароматерапија каде и да одат и кога и да возат.

Автоматска Машина За Соковник

Toromac

Автоматска Машина За Соковник Торомакот е специјално дизајниран со моќен изглед за да донесе нов начин на конзумирање на свежо исцеден сок од портокал. Направено за максимално вадење сок, е наменето за ресторани, кафетерии и супермаркети и неговиот врвен дизајн овозможува пријателско искуство со вкус, здравје и хигиена. Има иновативен систем кој го намалува овошјето вертикално и ги стиснува половините со ротирачки притисок. Ова значи дека максималната изведба се постигнува без да се притисне или да се допре школка.

Трансформативната Гума

T Razr

Трансформативната Гума Во блиска иднина, цветањето на развојот на електричниот транспорт е пред вратата. Како производител на делови за автомобили, Maxxis постојано размислува како може да дизајнира изводлив паметен систем кој може да учествува во овој тренд, па дури и да помогне во забрзување на истиот. T Razr е паметна гума развиена за потреба. Неговите вградени сензори активно откриваат различни услови на возење и обезбедуваат активни сигнали за трансформација на гумата. Зголемените стапчиња се протегаат и ја менуваат областа за контакт како одговор на сигналот, затоа ги подобруваат перформансите на влечење.

Услуга За Препорака На Музика

Musiac

Услуга За Препорака На Музика Musiac е мотор за препорака за музика, користи проактивно учество за да пронајде прецизни опции за своите корисници. Таа има за цел да предложи алтернативни интерфејси за да го предизвика алгоритмот автократија. Филтрирањето на информациите стана неизбежен пристап за пребарување. Сепак, тоа создава ефекти од ехо-комора и ги ограничува корисниците во зоната на удобност со силно следење на нивните преференции. Корисниците стануваат пасивни и престануваат да ги прашуваат опциите што ги нуди машината. Поминување на време за прегледување опции може да зголеми огромни био-трошоци, но тоа е напор што создава значајно искуство.