Списание за дизајн
Списание за дизајн
Привремен Информативен Центар

Temporary Information Pavilion

Привремен Информативен Центар Проектот е микро-употреба привремен павилјон во Трафалгар, Лондон за разни функции и настани. Предложената структура ја нагласува поимот „привременост“ со употреба на рециклирани контејнери за превоз како основен градежен материјал. Неговата метална природа има за цел да воспостави контрастна врска со постојната градба ја зајакнува транзициската природа на концептот. Исто така, формалниот израз на зградата е организиран и уреден на случаен начин создавајќи привремен обележје на локацијата за привлекување визуелна интеракција за време на краткиот век на зградата.

Име на проектот : Temporary Information Pavilion, Име на дизајнерите : Yu-Ngok Lo, Име на клиентот : YNL Design.

Temporary Information Pavilion Привремен Информативен Центар

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.