Списание за дизајн
Списание за дизајн
Шиша, Наргиле, Наргиле

Meduse Pipes

Шиша, Наргиле, Наргиле Елегантните органски линии се инспирирани од подводниот морски живот. Цевка шиша како мистериозно животно оживува со секое вдишување. Мојата идеја за дизајн беше да ги откријам сите интересни процеси што се случуваат во цевката, како што се меури, проток на чад, овошен мозаик и игра на светла. Јас го постигнав ова со максимизирање на пропорцијата на стаклото и главно со засилување на функционалната област до нивото на очите, наместо традиционалните цевки од шиша, каде што скоро се скриени на ниво на земја. Користењето на вистински овошни парчиња во стаклениот корпус за коктели го подобрува искуството до ново ниво.

Име на проектот : Meduse Pipes, Име на дизајнерите : Jakub Lanca, Име на клиентот : MEDUSE DESIGN Ltd.

Meduse Pipes Шиша, Наргиле, Наргиле

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.