Списание за дизајн
Списание за дизајн
Кула За Одгледување Мансарда

Floating Nests

Кула За Одгледување Мансарда Кулата на мансарда Лондон Форма во форма на имагинарно гигантско дрво во чија вештачка круна се поставени две големи мансарда формации како лебдечки гнезда. Визијата за невидено кора од живот за животот (joie de vivre) додека, во исто време, ја искористи целата Метрополитен логистика. „Концептот на лебдечко гнездо“ се заснова на голема експлоатација на воздушниот простор над соодветната парцела во врска со минимално влијание врз достапната површина на заговор. Главното искористување на сите нивоа на гнезда е дефинирано како мешавина од вертикално земјоделство и населени места во мансарда.

Име на проектот : Floating Nests, Име на дизајнерите : Peter Stasek, Име на клиентот : London .

Floating Nests Кула За Одгледување Мансарда

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.