Списание за дизајн
Списание за дизајн
Модуларен Тросед

Cloche Sofa

Модуларен Тросед Клошевиот софа е тело на работа што пренесува елемент на урбаниот живот во „objets d'art“. Може да се користи како скулптура, амбиентална светлина или модуларен тросед. Претставува еволуција на пределот што ги расклопува воспоставените структурни стандарди и елементи на градежни материјали и го пренасочува пронајдениот материјал во софистициран дизајн, преобликувајќи го заедничкиот предмет во значаен амалгам. Ова парче опфаќа предмети што ги надминаа нивните првични употреби, беа отфрлени, обновени и реновирани.

Име на проектот : Cloche Sofa, Име на дизајнерите : Carlo Sampietro, Име на клиентот : Carlo Sampietro Artist.

Cloche Sofa Модуларен Тросед

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.