Списание за дизајн
Списание за дизајн
Визуелизација На Податоци

Arab spring

Визуелизација На Податоци Овој проект се засноваше на конфликтите што се случија во Северна Африка во 2011 година. Настани кои врв на активност се случија во пролетта и го добија името „Арапска пролет“. Проектот е спирала стилизирана спирала која означува како почеток и крај на конфликтот. И на крајот на конфликтот датумите се означени со исходот на конфликтот. Заситеноста на линијата е број на жртви на револуцијата. Значи, можеме да ја набудуваме основната временска шема на историските моменти. Клучните параметри за развивање на ваква визуелизација на податоците треба да бидат едноставноста и структуирањето на оригиналните информации.

Име на проектот : Arab spring, Име на дизајнерите : Kirill Khachaturov, Име на клиентот : RBC.

Arab spring Визуелизација На Податоци

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.