Списание за дизајн
Списание за дизајн
Фотелја

Infinity

Фотелја Главниот акцент на дизајнот на фотелјата за бесконечност е ставен токму на потпирачот за грб. Тоа е повикување на симболот за бесконечност - превртена бројка од осум. Тоа е како да ја менува својата форма при вртење, поставувајќи ја динамиката на линиите и го пресоздава бесконечноста во неколку рамнини. Потпирачот за грб е повлечен заедно со неколку еластични опсези кои формираат надворешна јамка, што исто така се враќа во симболиката на бесконечниот циклик на животот и рамнотежата. Дополнителен акцент е ставен на уникатните лизгалки на нозете кои безбедно ги фиксираат и ги поддржуваат страничните делови на фотелјата исто како што прават стегачите.

Име на проектот : Infinity, Име на дизајнерите : Natalia Komarova, Име на клиентот : Alter Ego Studio.

Infinity Фотелја

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.