Списание за дизајн
Списание за дизајн
Трпезариска Маса

Aks Sconcentrico

Трпезариска Маса Табела инспирирана од природниот феномен на карстната ерозија наречена Карен, присутна во Доломитите. Концептот на овој објект, изработен од скапоцен мермер на статура Карара, ја претставува убавината и кршливоста на планината. Во внатрешноста на жлебовите се поставени челични топчиња кои го симболизираат протокот на вода што со текот на времето го еродира мермерот. Убавина, кршливост, динамичност и енергија затворена во еден предмет.

Име на проектот : Aks Sconcentrico, Име на дизајнерите : Ascanio Zocchi, Име на клиентот : Marmomac Verona Italy.

Aks Sconcentrico Трпезариска Маса

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.