Списание за дизајн
Списание за дизајн
Фиока, Стол И Маса Комбо

Ludovico Office

Фиока, Стол И Маса Комбо Како и со главниот мебел Лудовико, оваа канцелариска верзија obvioulsy го има истиот принцип што треба да се скрие целосна столица во фиока со столчето што не се забележува, а се смета за дел од главниот мебел. Повеќето ќе помислат дека столчињата се уште неколку фиоки. Само кога ќе се повлечеме, гледаме стол буквално излегува од таков преполн простор исполнет со фиоки. Инспирацијата во голема мерка потекнува од посетата на кастата Питамиглио и сите нејзини симболични, скриени пораки, како и скриени и неочекувани врати или полни простории.

Име на проектот : Ludovico Office, Име на дизајнерите : Claudio Sibille, Име на клиентот : Sibille.

Ludovico Office Фиока, Стол И Маса Комбо

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.