Списание за дизајн
Списание за дизајн
Маса, Столчиња

Hoek af

Маса, Столчиња „Hoek af“ буквално преведен на англиски јазик значи „недостаток на агол“, но кога ќе речеш дека некој му недостасува катче на холандски, тоа значи дека тие се малку луди. Размислував за овие зборови додека размислував за пријател кој „нема ќош“, па ми стана очигледно дека иако му недостасува агол, тој всушност е поинтересен. И отколку што ме погоди, ако земеш квадрат и сечеш на ќош, се создаваат два нови агли, што значи дека наместо да изгубиш нешто, се добива нешто. Секое парче „hoek af“ изгуби агол, но освои два агли и два нога.

Име на проектот : Hoek af, Име на дизајнерите : David Hoppenbrouwers, Име на клиентот : David Hoppenbrouwers.

Hoek af Маса, Столчиња

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.