Списание за дизајн
Списание за дизајн
Тактилна Ткаенина

Textile Braille

Тактилна Ткаенина Индустриски универзален текстил quакард мисла како преведувач на слепите лица. Оваа ткаенина може да ја читаат луѓе со добар поглед и таа е наменета за нив да им помогне на слепите луѓе кои почнуваат да го губат видот или имаат проблеми со видот; со цел да се научи системот на бразил со пријателски и заеднички материјал: ткаенина. Содржи азбука, броеви и знаци на интерпункција. Не се додаваат бои. Тоа е производ на сива скала како принцип на без перцепција на светлина. Тоа е проект со социјално значење и го надминува комерцијалниот текстил.

Име на проектот : Textile Braille, Име на дизајнерите : Cristina Orozco Cuevas, Име на клиентот : Cristina Orozco Cuevas.

Textile Braille Тактилна Ткаенина

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.