Списание за дизајн
Списание за дизајн
Застреланото Стакло

Flourishing

Застреланото Стакло Цветен шут е парче стакларија дизајниран за нашето цветачко општество. Стаклото е стандардна снимка од 0,04L, која се произведува во кристално чиста верзија, како и разни бои што се постигнуваат преку боење на стаклото. Профилот е изработен од дедекагонална форма, која природно преминува од мали на големи дијаметри и обратно, со што обичајната скулптура потсетува на цвет. Причината за избор на Додекагон беше нејзините дванаесет страни, кои ќе ги претставуваат секој месец од годината. Целта беше да им се овозможи на луѓето можност да уживаат во омилениот алкохолен пијалок со допир на уметност.

Име на проектот : Flourishing, Име на дизајнерите : Miroslav Stiburek, Име на клиентот : MIROSLAVO.

Flourishing Застреланото Стакло

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.