Списание за дизајн
Списание за дизајн
Работна Маса

Timbiriche

Работна Маса Дизајнот изгледа да го отсликува постојано менување на животот на современиот човек во поливалентен и инвентивен простор кој со единствена површина во согласност со отсуство или присуство на парчиња дрво што се лизгаат, отстрануваат или ставаат, нуди бесконечност на можности за организирање на предметите на работен простор, осигурувајќи трајност во креираните обичајни места и кои одговараат на потребите на секој момент. Дизајнерите се инспирирани од традиционалната игра timbiriche, повторувајќи ја суштината на сместувањето на матрицата на личните подвижни точки што обезбедува разигран простор на работното место.

Име на проектот : Timbiriche, Име на дизајнерите : Andrea Cecilia Alcocer Carrillo, Име на клиентот : LAAR.

Timbiriche Работна Маса

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн легенда на денот

Легендарните дизајнери и нивните наградувани дела.

Легендите за дизајн се исклучително познати дизајнери кои го прават нашиот свет подобро место со своите добри дизајни. Откријте ги легендарните дизајнери и нивните иновативни дизајни на производи, оригинални уметнички дела, креативна архитектура, извонредни модни дизајни и стратегии за дизајнирање. Уживајте и истражете ги оригиналните дизајнерски дела на наградуваните дизајнери, уметници, архитекти, иноватори и брендови ширум светот. Инспирирајте се од креативни дизајни.