Списание за дизајн
Списание за дизајн
Елката

A ChristmaSpiral

Елката Дизајнерот се обиде повторно да го протолкува класичниот симбол на традицијата, елката, преку употреба на нови форми и нови материјали. Особено, тој се фокусираше на развој на објект кој стана во исто време сад и неговата содржина, дизајнирајќи сад-кутија што станува подлога за поддршка кога е изложена. Всушност, кога не се користи, дрвото е затворено и заштитено со цилиндрична кутија од дрво, додека кога е изложено се развива во спирална форма, обвиткана со светлосен зрак по целата должина, што ја збогатува композиционата вертикалност на овој дизајн проект.

Име на проектот : A ChristmaSpiral, Име на дизајнерите : Francesco Taddei, Име на клиентот : Francesco Taddei.

A ChristmaSpiral Елката

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.