Списание за дизајн
Списание за дизајн
Изложбен Дизајн

First Photographs of Hong Kong

Изложбен Дизајн Моделите на индикаторот за светлина беа поставени да ги водат посетителите до влезот на изложбената сала, каде што чека огромен модел на бела камера. Стоејќи пред неа, посетителите можат да го видат надредениот поглед на црно-белата фотографија на раниот Хонг Конг и тековната надворешност на местото на изложбата. Ваквата поставка подразбира дека посетителите можат да го видат стариот Хонг Конг преку џиновската камера и да ја откријат историјата на фотографијата во Хонг Конг преку оваа изложба. Надворешните ротанда и куќи за прикажување во куќа беа поставени да прикажуваат историски фотографии, како и да претставуваат епитет на „Викторија Сити“.

Име на проектот : First Photographs of Hong Kong, Име на дизајнерите : Lam Wai Ming, Име на клиентот : Hong Kong Photographic Culture Association; Cécile Léon Art Projects.

First Photographs of Hong Kong Изложбен Дизајн

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.